Web prezentacija građevinskog preduzeća "Izgradnja" d.o.o.
Radno vrijeme: Pon-pet (08.00 - 16.00)

Blog

SMANJEN RAD NA CRNO U GRAĐEVINARSTVU U 2018. GODINI

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u prva tri kvartala 2018. godine, u oblasti građevinarstva zabilježena 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu prethodne godine, kad je zabeležen 141 takav slučaj kod firmi koje se nalaze na "crnoj i bijeloj listi" tog ministarstva. Saopšteno je i da je na kraju trećeg kvartala ove godine, broj zaposlenih na neodređeno vrijeme u oblasti niskogradnje veći je za više od 1.000 u odnosu na isti period 2017. godine

„DVORUČNI“ ROBOTIZOVANI BAGER - REVOLUCIJA U GRAĐEVINARSTVU

Japanska kompanija „Hitači“ razvila je neobični robotizovani bager sa dva ruke koji ne samo što može da obavlja duplo veću količinu posla iz oblasti građevine od drugih mašina te vrste, već može i da izvodi fine operacije kakve obavljaju ljudske ruke. Zahvaljujući tome on može i da se koristi u spasavanju unesrećenih, ne samo u slučaju zemljotresa ili požara, već i automobilskih nesreća.

EKO I ŠTEDLJIVA RJEŠENJA U ZAŠTITI OD KAMENCA INSTITUTA MIHAJLO PUPIN

Institut Mihajlo Pupin-Piezotehnologija d.o.o. od 1983. godine razvija sistem za trajnu zaštitu od kamenca. Ovaj sistem koriste: poslovne i stambene zgrade, tržni centri, fabrike, industrijska postrojenja, prehrambena industrija, postrojenja za preradu plastike itd.. Kamenac se otklanja uz upotrebu različitih omekšivača za tvrdu vodu, depuratora, elektronskih uređaja za otklanjanje kamenca, filtera za kamenac, uređaja za filtriranje vode, hemijskih sredstava za uklanjanje kamenca, hemijskih filtera protiv kamenca itd.

Nastavite sa čitanjem...